• 3 jaar garantie
  • Gratis bezorging vanaf €50,- in Nederland en België
  • Binnen 7 werkdagen geleverd
  • Scherpe prijzen

Onderhoud teak tuinmeubelen

 

Teak tuinmeubelen onderhouden

Net als alle andere tuinmeubelen is het belangrijk de teak tuinmeubelen goed te onderhouden. Daarmee verleng je immers vaak de levensduur van de meubelen. Voor ons gematigde zeeklimaat is teakhout voor buiten een ideale houtsoort. De teak tuinmeubelen die Teak.nl leveren zijn veelal onbehandeld. En als u wilt kunt u dat zo laten. Het hout wordt na verloop van tijd langzaam zilver grijs.

Na ontvangst van de tuinmeubelen ….
Eigenlijk zou u direct na ontvangst van uw teakhouten tuinmeubelen moeten beslissen of u deze gaat behandelen met olie of sealer of dat u dat niet doet. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen krijgt het teakhout na verloop van tijd de zilvergrijze kleur indien u de meubels niet behandeld. Voor het hout is dat geen probleem. Als u de meubelen eerst grijs laat worden en vervolgens gaat behandelen met een olie of een sealer dan worden de meubelen daar niet mooier van.

Schoonmaken van de teakhouten tuinmeubelen
Wij adviseren u de teakhouten tuinmeubelen in ieder geval 1 keer per jaar schoon te maken. Zorg ervoor, voordat u met schoonmaken begint, dat de tuinmeubelen helemaal nat zijn.  U kunt wachten totdat er een flinke regenbui is geweest of je  kunt de tuinmeubelen goed nat spuiten met de tuinslang bijvoorbeeld. Vervolgens  kun je met Teak Cleaner van Teak.nl de meubels schoonmaken. Deze teakcleaner kun je verdunnen met warm water.  Voor een goede werking kun je bij een liter Teak Cleaner ook een liter warm water voegen. Wil de Teak Cleaner voldoende werking geven dan kun je er maximaal 5 liter water aan toe  voegen. Gebruik altijd rubberen handschoenen ter bescherming van je handen.  Maak vervolgens met een zachte borstel het teakhout schoon.  Borstel in de richting van de nerf en gebruik voldoende Teak Cleaner. Je zult zien dat de alg en de groenaanslag er heel snel vanaf gaat.  Het resultaat is echt verbluffend.  Nadat je de teakhouten tuinmeubelen hebt schoongeborsteld spoel je deze af met koud kraanwater. Hieronder vind je enige foto’s en een filmpje die laten zien wat het resultaat al na 5 moeten schoonmaken kan zijn.

Let op: Teak Cleaner van Teak.nl is 100 % biologisch

Hoe behoud je de kleur van teakhouten tuinmeubelen?
Wij adviseren de teakhouten tuinmeubelen op een natuurlijk manier te laten vergrijzen. Maar wil je toch de kleur van het teakhout behouden? Dan kun je een olie of een sealer gebruiken. De Hardwood oil van Exotan die naast andere hardhout soorten ook zeer geschikt is voor teak, dringt in het hout. Het geeft het teakhout de originele  kleur. Datzelfde geldt ook voor de Exotan sealer , echter is deze wat sterker dan de olie.  Voor behoud van de kleur zou je de olie toch wel enige keren per jaar moeten aanbrengen. De sealer volstaat met 1 keer per jaar. Tip Gooi geen zeiltjes of afdekhoezen over uw teakhouten tafel of meubels. Als de tafel nog vochtig is gaat het onder de hoes enorm broeien. En dat is niet goed voor uw teakhouten tafel. De tafel onder dak zetten is prima.  Maar u kunt de tafel nog beter gewoon buiten laten staan dan deze af te dekken met een hoes.

Waar kan ik mijn teakhouten tuinmeubelen mee beschermen ?

Daar hebben we 2 antwoorden op.

Wil je dat het teakhout de licht bruine kleur houdt?  Bescherm ze dan met Exotan Hardwood oil of Exotan Teak Sealer.

Wil je dat het teakhout vergrijsd?  Bescherm ze dan met Exotan Protector.

 

 

 

 

Breng mij op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is Wij brengen u op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is. Vul uw e-mailadres in zodat wij u kunnen bereiken.
© 2022 - Teak.nl -
Teak.nl scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident