• garantie icon 2 jaar garantie
  • transport icon Gratis bezorging vanaf €50,- in Nederland en België
  • levertijd icon Binnen 7 werkdagen geleverd
  • prijs icon Scherpe prijzen

Onderhoud teakhouten binnenmeubelen

Wij adviseren de volgende onderhoudsproducten voor teakhouten meubels voor binnen:

Natural Woodsealer:

voor onbehandeld teakhout, kleur van het hout blijft hetzelfde, matte afwerking, water-, vuil en vetafstotend

Woodcare:

voor onbehandeld hout. kleur blijft nagenoeg het zelfde/ iets donkerder, matte tot eiglans afwerking, meer diepgang in het hout, water-, vuil en vetafstotend.

Teakfix

voor onbehandeld teakhout, kleur blijft hetzelfde, water- en vuilafstotend.

 Greenfix

voor behandeld of onbehandeld teakhout,  hout wordt iets donkerder en krijgt meer diepgang.  Water- en vuilafstotend

 

 

 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk mijn teak ( salon ) tafel niet te beschermen?

Bij aankoop van een teak ( salon ) tafel is  deze meestal nog niet beschermd.  Het kan zijn dat u de tafel precies zo wilt houden. Dan brengt u dus geen beschermlaag aan. De tafel blijft precies dezelfde natuurlijke uitstraling houden. Als u de tafel niet intensief gebruikt kan dit een reële optie zijn.  U moet zich dan wel realiseren dat koffie, thee of wijn direct in het hout dringt. Wees er daarom snel bij als dit gebeurt. Dep zo snel mogelijk de vloeistof weg.  Als u wel een vlek in de tafel krijgt kunt u er voor kiezen deze uit het hout te schuren.
Het teakhout leent zich daar in principe goed voor.

Hoe kan ik mijn teak ( salon ) tafel het beste beschermen ?

Vaak heeft een teak ( salon ) tafel veel te verduren. Aan de tafel wordt gegeten, gewerkt of een spelletje gedaan.  De tafel is het middelpunt van deze gezelligheid. En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor. Als u inderdaad de tafel zo intensief gaat gebruiken dan kunt u deze het beste goed beschermen. Wij adviseren u dan ook uw nieuwe onbehandelde teak tafel te behandelen met Natural woodsealer.  Dit is een watergedragen impregneerolie die het teak hout beschermt tegen water, vetten en olie.  Wees daarbij wel reëel over de verwachting daarvan; deze bescherming zal namelijk nooit het niveau hebben van een hoogglanzende lak.  Groot voordeel van de Natural Woodsealer is dat het hout niet donkerder wordt en de afwerking mat blijft.  Om inzicht hierin te krijgen kunt u, voordat u de hele tafel gaat impregneren, eerst een stukje aan de onderkant van de tafel aanbrengen.
Het is de bedoeling om de Natural woodsealer in het hout te laten dringen. Breng daarom meerdere dunne laagjes aan. Laat de sealer ongeveer drie uren drogen, voordat u de volgende laag aanbrengt. Hoe meer lagen Natural woodsealer u aanbrengt,  hoe beter het beschermniveau wordt.

Een goed alternatief voor de Natural Woodsealer is de Woodcare. Dit is ook een watergedragen impregneerolie die het hout beschermt tegen water, vetten en olie.  De Woodcare is ook mat, echter minder mat dan de Natural Woodsealer. Na behandeling  van Woodcare wordt het hout iets donkerder en krijgt meer diepgang dan de Natural Woodsealer.  De Woodcare geeft dus een minder mattere uitstraling en daarmee een warmere uitstraling dan de Natural Woodsealer.

Ook de Teakfix en Teak Finishing  zijn goede alternatieven. Deze twee producten maken het meubelstuk niet donkerder, de kleur van het hout verandert dus niet. Eigenlijk zie je niet dat het meubel behandeld is. Maar deze twee alternatieven zijn dan ook minder sterk dan de Natural Woodsealer en de Woodcare. De Teakfix en Teak Finishing maken het meubelstuk water- en vuilafstotend, maar dus niet vetafstotend.

 

Hoe kan ik mijn tafel, die voorzien is van Natural woodsealer of Woodcare, onderhouden ?

Als uw tafel behandeld is met Natural woodsealer adviseren wij u deze te onderhouden. Daar is een speciaal onderhoudsproduct voor,  Mat polish.

U kunt bijvoorbeeld 1 keer in de 8 weken uw tafel schoonmaken met een Woodclean. Vervolgens kunt u met een doek de Mat polish aanbrengen.

U brengt dan een extra beschermlaag aan die u 2 uur moet laten uitdrogen. De Mat Polish heeft de beste werking nadat na 3 – 4 maanden de Natural Woodsealer of Woodcare is aangebracht.

Hoe kan ik mijn tafel beschermen zonder dat deze verkleurt ?

Dan kunt u er voor kiezen uw tafel te behandelen met Teakfix. Teakfix is een kleurloze beschermer  op water basis voor onbehandeld teakhout. Door het gebruik van Teakfix zal het teakhout niet van kleur veranderen. De natuurlijke uitstraling van het teakhout blijft behouden. Teakfix beschermt tegen vuil en vocht.  Teakfix beschermt echter minder tegen vetvlekken.  Mocht u echter na gebruik van Teakfix vlekken in de tafel krijgen, dan kunt u deze met een licht stukje schuurpapier of fijne schuurspons weg schuren. Daarna adviseren wij u altijd weer dit oppervlakte te behandelen met Teakfix.

Verwerkingsadvies van Teakfix:

  •  Het te behandelen oppervlak dient schoon te zijn.
  • Indien nodig, vervuilde oppervlakken eerst reinigen met Woodclean intensieve houtreiniger.
  • Vervolgens  goed laten drogen.
Teakfix met een schone stevige doek of kwast royaal aanbrengen en egaal verdelen over het oppervlak. Vervolgens deze laag goed uitwrijven met een doek en laten drogen. Voor optimale bescherming na 24 uur een tweede laag Teakfix aanbrengen. Na 24 uur droogtijd heeft Teakfix het optimale beschermingsniveau bereikt.
Vooral bij onbehandelde meubelen die voor een eerste keer een behandeling krijgen, is het raadzaam 2 of 3 lagen aan te brengen. Het is  aan te bevelen om behandelde meubelen minimaal 2 tot 4 keer per jaar te blijven onderhouden met Teakfix. Na verloop van tijd is het raadzaam het meubel (alvorens een nieuwe laag Teakfix aan te brengen) eerst te ontvetten/reinigen met Woodclean intensieve houtreiniger! Zo wordt voorkomen dat vervuilde lagen zich vermengen met een nieuwe (schone) laag Teakfix.

Verpakking: 250 ml

Hoe bescherm ik mijn andere teakhouten binnen meubelen ?

Naast salontafels, bijzettafels en eettafels zijn er ook nog andere teakhouten meubelen.  Het gaat dan bijvoorbeeld om kasten, dressoirs en tv meubels. Deze worden vaak minder intensief gebruikt dan een eettafel. U kunt er dus voor kiezen om deze meubelen niet te behandelen. Heeft u alsnog een vlek in het meubelstuk, dan kunt u deze er ook voorzichtig uit schuren.
U kunt er ook voor kiezen de meubels net als de tafels te behandelen met Teakfix of Natural woodsealer. Heeft u bijvoorbeeld uw tafel behandeld met Natural woodsealer, dan kunt u er voor kiezen bijvoorbeeld uw dressoir ook hiermee te behandelen. Zoals al beschreven zal na behandeling van uw teak tafel met Natural woodsealer  iets donkerder worden. Dat zal dan ook gebeuren na behandeling van uw dressoir met Natural woodsealer.

Wat is het verschil tussen Natural Woodsealer en Woodcare

Het belangrijkste verschil is dat Natural Woodsealer matter is dan Woodcare. Woodcare is ook mat, maar geeft het hout nog wat diepgang. Tevens kan de Woodcare het hout iets donkerder maken.

 

 

 

                                                          uitstraling                    verkleuring                   beschermt                   bestemd

 

Natural Woodsealer                          mat                                   niet                      water, vet en olie           alle onbehandelde houtsoorten

Woodcare                                       mat / eiglans                    iets donkerder      water en vuil                  alle onbehandelde houtsoorten

Teakfix                                                 mat                                   niet                      water en vuil                   onbehandeld teakhout

Teak Finishing                                   mat                                   niet                       water en vuil                   onbehandeld teakhout

 

 

 

 

 

Breng mij op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is Wij brengen u op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is. Vul uw e-mailadres in zodat wij u kunnen bereiken.
© 2023 - Teak.nl -
Teak.nl scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident