• garantie icon 2 jaar garantie
  • transport icon Gratis bezorging vanaf €50,- in Nederland en België
  • levertijd icon Binnen 7 werkdagen geleverd
  • prijs icon Scherpe prijzen

Onderhoud teak tuinmeubelen

Wie zijn teak meubelen goed onderhoudt, verlengt daarmee de levensduur van zijn of haar meubels. Hiervoor zijn er tal van verschillende mogelijkheden beschikbaar. Wie zijn of haar teak meubelen niet wil laten vergrijzen kan bijvoorbeeld kiezen voor sealer of olie, welke zo snel mogelijk na de aankoop van de binnen of buitenmeubelen aangeschaft dient te worden. Hieronder vind je alle verschillende onderhoudsproducten van Teak.nl. We hebben tevens veel informatie over het onderhoud van teak binnenmeubelen en over het onderhoud van teak buitenmeubelen.

Toont alle 17 resultaten

Exotan Care Aanbrengdoeken 3 stuks

3,95
Exotan Hardwood oil 500 ml

Exotan Hardwood oil 1liter

24,95
Exotan Scrub pads green

Exotan Scrub pads green

3,95
exotan schuurpads

Exotan Scrub pads green

3,95
Teak Cleaner en Restorer 1liter

Exotan Teak Cleaner en Restorer 1000 ml

22,95
Exotan Hardwood oil 500 ml

Exotan Teak Hardwood oil 500ml

18,95
Exotan Teak Onderhoudsset Cleaner en Protec

Exotan Teak Onderhoudsset Cleaner en Protec

64,95
Exotan Teak Onderhoudsset Cleaner en Sealer

Exotan Teak Onderhoudsset Cleaner en Sealer

59,95

Exotan Teak Protec 1liter

34,95
Exotan Teak Sealer 500 ml

Exotan Teak Sealer 1liter

31,95
Exotan Teak Sealer 500 ml

Exotan Teak Sealer 500 ml

22,95
Exotan Textilene en Wicker Cleaner

Exotan Textilene en Wicker Cleaner

14,95
Exotan Textilene en Wicker Onderhoudsset Cleaner en Protector

Exotan Textilene en Wicker Onderhoudsset Cleaner en Protector

49,95

Exotan textilene en Wicker Onderhoudsset Cleaner en protector

49,95

Exotan Wicker Protector

28,95
metal en chrome cleaner

Metal en Chrome cleaner

19,95

Net als alle andere tuinmeubelen is het belangrijk de teak tuinmeubelen goed te onderhouden. Daarmee verleng je immers vaak de levensduur van de meubelen. Voor ons gematigde zeeklimaat is teakhout voor buiten een ideale houtsoort. De teak tuinmeubelen die Teak.nl leveren zijn veelal onbehandeld. En als u wilt kunt u dat zo laten. Het hout wordt na verloop van tijd langzaam zilver grijs.

Na ontvangst van de tuinmeubelen ….

Eigenlijk zou u direct na ontvangst van uw teakhouten tuinmeubelen moeten beslissen of u deze gaat behandelen met olie of sealer of dat u dat niet doet. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen krijgt het teakhout na verloop van tijd de zilvergrijze kleur indien u de meubels niet behandeld. Voor het hout is dat geen probleem. Als u de meubelen eerst grijs laat worden en vervolgens gaat behandelen met een olie of een sealer dan worden de meubelen daar niet mooier van.

Schoonmaken van de teakhouten tuinmeubelen

Wij adviseren u de teakhouten tuinmeubelen in ieder geval 1 keer per jaar schoon te maken. Zorg ervoor, voordat u met schoonmaken begint, dat de tuinmeubelen helemaal nat zijn. U kunt wachten totdat er een flinke regenbui is geweest of u kunt de tuinmeubelen goed nat spuiten met de tuinslang bijvoorbeeld.

Vervolgens kunt u het beste een blokje soda op laten lossen in lauw water. Met een zachte borstel kunt u nu het hout schoonmaken. Schrob de soda of zoutoplossing in de lengte richting van de houtnerf. Spoel daarna de tuinmeubelen weer af met water.

Gebruik voor het schoonmaken van uw teak tuinmeubelen liever geen hoge drukreiniger. Daarmee kun je namelijk de meubelen beschadigen.
Eventueel kunt u ook de door ons geadviseerde Teak cleaner en Restorer gebruiken.

Hoe behoud je de kleur van teakhouten tuinmeubelen.

Wij adviseren de teakhouten tuinmeubelen op een natuurlijk manier te laten vergrijzen. Maar wil je toch de kleur van het teakhout behouden? Dan kun je een olie of een sealer gebruiken.

De Hardwood oil van Exotan die naast andere hardhout soorten ook zeer geschikt is voor teak, dringt in het hout. Het geeft het teakhout de originele kleur. Datzelfde geldt ook voor de Exotan sealer , echter is deze wat sterker dan de olie. Voor behoud van de kleur zou je de olie toch wel enige keren per jaar moeten aanbrengen. De sealer volstaat met 1 keer per jaar.

Tip

Gooi geen zeiltjes of afdekhoezen over uw teakhouten tafel of meubels. Als de tafel nog vochtig is gaat het onder de hoes enorm broeien. En dat is niet goed voor uw teakhouten tafel. De tafel onder dak zetten is prima. Maar u kunt de tafel nog beter gewoon buiten laten staan dan deze af te dekken met een hoes.

Breng mij op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is Wij brengen u op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is. Vul uw e-mailadres in zodat wij u kunnen bereiken.
© 2024 - Teak.nl -
Teak.nl scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident