• garantie icon 2 jaar garantie
  • transport icon Gratis bezorging vanaf €50,- in Nederland en België
  • levertijd icon Binnen 7 werkdagen geleverd
  • prijs icon Scherpe prijzen

Wat is Teakhout ?

Wat is Teakhout ?

Wat is Teakhout?

Op een website waar vooral Teakhouten meubels voor binnen en buiten worden aangeboden is het ook goed daar eens uitgebreid bij stil te staan.
Want wat is dat nu eigenlijk precies voor houtsoort?  En wat maakt het dat Teakhout zo geschikt is om hier meubels van te maken ?

Teakhout is afkomstig van de Teak boom. Deze bomen groeien voornamelijk in Zuid Oost Azië.  De meeste meubels die op Teak.nl staan zijn afkomstig uit Indonesië, met name van het eiland Java.  Maar ook in landen als Maleisië en Vietnam worden in fabrieken de teakhouten meubels gemaakt. Teakhout is een sterke – en harde houtsoort. Het hout is iets zachter dan eiken, maar weer veel harder dan bijvoorbeeld grenen.  Daarnaast is het een vette houtsoort, waarbij het water maar moeilijk in het hout dringt. Zelfs als je bijvoorbeeld een teakhouten tuinbank niet behandelt, maar toch buiten neerzet kan dat probleemloos.   Desalniettemin is het toch belangrijk teakhouten tuinmeubelen te onderhouden en te beschermen. Wij besteden daar bij Onderhoud buiten uitgebreid aandacht aan.  Ook voor Teakhouten binnen meubelen adviseren wij deze te beschermen. Zo worden Teakhouten tafels toch vaak intensief gebruikt en dan vraagt dat om bescherming.
Wij besteden daar bij Onderhoud binnen ook uitgebreid aandacht aan.  Daarbij gaan we zoveel mogelijk uit van behoud van de natuurlijke uitstraling van het hout.

Teakhouten binnen meubelen die worden gemaakt van Gerecycled hout

Een groot gedeelte van onze collectie wordt gemaakt van gerecycled hout. Dit hout heeft al een leven achter zich. Denk bijvoorbeeld aan huizen die ( deels ) gebouwd zijn van dit hout. Het hout wordt bewerkt en klaargemaakt om daar meubels van te vervaardigen. Het hout heeft karakter, is goed gedroogd en uitermate geschikt om daar meubels van te maken.  De meubels hebben een warme kleur en een prachtige natuurlijke uitstraling.  Het gerecyclede hout wordt ook wel gecombineerd met metaal. Met deze combinatie wordt een Industriële sfeer gecreëerd. Maar ook strakke woonprogramma’s als Bogor  en landelijke woonprogramma’s als Koeno worden gemaakt van gerecycled teakhout.

Teakhouten tuinmeubelen die worden gemaakt van Gerecycled hout

Ook een groot gedeelte van onze tuinmeubelcollectie wordt gemaakt van gerecycled teakhout. Veelal zijn dit tafels, stoelen en banken die een robuuste uitstraling hebben. Ze zijn iets donkerder van kleur dan het plantage teak.  Met gerecycled teakhout heb je ook wel de mogelijkheid te werken met dikke, massieve planken. En dat geeft een tafel  de stoere-, robuuste uitstraling.

Plantage Teak

Uiteraard wordt ook plantage teak gebruikt om  meubels van te maken.  Op onze site vind je nagenoeg geen Teakhouten binnen meubelen meer die zijn gemaakt van Plantage teak.
Een gedeelte van de tuinmeubelcollectie wordt wel vervaardigd van Plantage teak.  Dit teakhout wordt gekweekt onder toezicht van Indonesisch Staatsbos beheer. ( FSC hout ). Door hierover constant in gesprek te zijn met onze fabrikanten en de keurmerken weten we zeker dat het hout legaal gekapt wordt en dat het voldoet aan de kwaliteitseisen die Teak.nl daaraan stelt.

Hoelang gaan teakhouten meubels mee?

Zoals hierboven al beschreven is teakhout een hele sterke houtsoort. Deze meubels kunnen dan ook heel lang mee gaan. Uiteraard wordt een meubel wel gebruikt.  Aan een tafel eet je, werk je en speel je een spelletje. Daarvoor wordt een tafel beschermt met een onderhoud product. Maar technisch kan een tafel misschien wel 20 of 30 jaren of langer mee gaan.  En dat geldt ook voor een kast, tv meubel, dressoir etc.
Teakhouten tuinmeubelen staan buiten, in weer en wind. Deze meubelen hebben meer te voorduren. Bovendien zit bijvoorbeeld aan een standenstoel beslag, dat onderhoud nodig heeft.  Maar dat geldt ook voor het hout. Teakhouten tuinmeubelen moet je in eerste instantie schoonmaken. Als je deze schoonmaakt met een hoge drukreiniger is dat niet goed voor het hout. Daarom adviseren wij dit te doen met onze teakhouten cleaner voor buiten.  

Bij normaal gebruik en goed onderhoud kunnen teakhouten tuinmeubels wel 15 tot 20 jaar mee. En in veel gevallen nog wel veel langer.

 

 

 

 

Deel dit bericht

Email Facebook
Breng mij op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is Wij brengen u op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is. Vul uw e-mailadres in zodat wij u kunnen bereiken.
© 2024 - Teak.nl -
Teak.nl scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident