• garantie icon 2 jaar garantie
  • transport icon Gratis bezorging vanaf €50,- in Nederland en België
  • levertijd icon Binnen 7 werkdagen geleverd
  • prijs icon Scherpe prijzen

Teak tuintafels 8 personen

Met een groot gezelschap tafelen op een heerlijke zomerse avond. Daar houden we van bij Teak.nl. Om deze reden hebben wij een mooi aanbod grote teak tuintafel 8 personen aangelegd. Bekijk verschillende tuintafel voor 8 personen in onze shop.

Toont alle 10 resultaten

Aanbieding! Exotan Stella Teak Tuintafel 160 cm

Exotan Stella Teak Tuintafel 240×100

1.249,-
Aanbieding! Exotan Stella Teak Tuintafel 175cm

Exotan Stella Teak Tuintafel 300×100

1.495,-
Teak Tuintafel Massief Extra Zwaar 300 cm

Teak Tuintafel Massief Extra Zwaar 300 cm

1.995,-
Aanbieding! St. Tropez Teak tuintafel Robuust 200cm

Teak Tuintafel St. Tropez 220cm

999,-
Aanbieding! St. Tropez Teak tuintafel Robuust 240cm

Teak Tuintafel St.Tropez 240cm

1.099,-
Aanbieding! Teak Tuintafel Vierkant Massief 140cm

Teak Tuintafel Vierkant Massief 140cm

1.495,-
Aanbieding! Teak.nl Ovale uitschuiftafel 180 - 240 cm

Teak.nl Ovale Tuin Uitschuiftafel 180-240

849,-

Teakhouten tuintafel 8 personen

Grote teakhouten tuintafels zijn er ook, waar bijvoorbeeld wel 8 personen aan kunnen zitten. Wanneer koop je een teakhouten tuintafel voor 8 personen? Bijvoorbeeld als je vader en moeder bent met 3 kinderen die alle drie een vriend of vriendin hebben. Dan heb je al snel 8 zitplaatsen nodig. En natuurlijk komt het ook wel eens voor dat je niet met 8 personen, maar met 6 personen aan tafel zit.  Feit blijft wel dat het prettig is dat je genoeg zitplaatsen hebt. Uiteraard heb je wel de ruimte nodig voor een grote tafel.  Uit welke tafels je kunt kiezen lees je hieronder.

Ronde teakhouten tuintafel

Om met 8 personen om de ronde teakhouten tuintafel te gaan zitten moet je wel op zoek gaan naar de grotere varianten. Je hebt dan wel een tafel nodig met een doorsnede van minimaal 160 cm. En uiteraard speelt de breedte van de stoel daar ook een rol in.  Maar het moet gezegd worden,  een ronde tuintafel 8 personen zit wel zo gezellig. Je zit namelijk als een kring om de tafel en hebt met iedereen contact. Echt een goede optie.

Rechthoekige teakhouten tuintafels

Ga er maar vanuit dat je minimaal een teakhouten tuintafel kan gaan zoeken van 220 cm. Dan kun je niet met 4 personen naast elkaar zitten, maar wel met 3 personen.  En dat aan beide zijdes.  Aan de hoofden van de tafel kunnen nog eens 2 personen worden geplaatst.  Dan kun je al snel met 8 personen om de tafel.

Je kunt er ook voor kiezen om met 4 personen per zijde naast elkaar te gaan zitten.  Ga dan uit van een teakhouten tuintafel van minimaal 260 tot 300 cm. Dit is mede afhankelijk van de breedte van de tuinstoelen die je hebt.  En hou ook een beetje rekening met de omvang van de tafelgasten. De ene is nu eenmaal niet hetzelfde als de ander.

Teakhouten uitschuiftafels

De grotere teakhouten uitschuiftafels zijn echt heel geschikt voor het grotere gezelschap. Denk daarbij aan tafels die je kunt uitschuiven van 180 cm naar 240 cm of van 200 cm naar 300 cm.
Gezien het aantal gasten die kunnen plaatsnemen aan deze tafels is dit een goedkoper alternatief dan de zwaardere vaste teakhouten tafels.

Ovale teak houten tuintafels

Ook voor het groter gezelschap, 8 personen of meer, is de ovale teakhouten tuintafel een goede optie. Aan een ovale tafel van 240 cm of groter kunnen 8 personen zitten. Een ovale teakhouten tuintafel heeft ook uitstraling. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld een ovale teakhouten tuintafel met een aluminium spinpoot eronder. Het teakhouten blad is 5 cm dik, massief en gemaakt van gerecycled teakhout. 

Hoe onderhoud je grote teakhouten tuintafels?

Je hebt een grote teakhouten tuintafel besteld. En direct moet je al een belangrijke beslissing nemen. Laat ik de tafel vergrijzen of ga ik de tafel behandelen?

Als je de tafel wilt laten vergrijzen hoef je de tafel niet te behandelen.  Maar je kunt de tafel wel behandelen. Want als je de tafel gaat behandelen met Exotan Protec wordt deze beschermd. Je beschermt de tafel dan tegen vlekken. En voor een tafel is dat eigenlijk wel nodig. Want waarschijnlijk zul je ook wel eens borrelen en eten aan de teakhouten tuintafel. En dan kunnen er vlekken op de tuintafel komen. Voordat je de Exotan Protec gaat aanbrengen moet je de tafel goed schoonmaken. Dit doe je met de Exotan Cleaner. Daarmee verwijder je vetvlekken, stof en schimmels van het hout en zorg je voor een goede basis om de Exotan Protec op aan te brengen. Beide producten zijn bij ons los en als set verkrijgbaar bij ons.

Het kan ook zijn dat je de bruine kleur van het hout wilt behouden. In dat geval kun je het beste direct aan de slag gaan. Je kunt de tafel behandelen met Exotan Sealer of Exotan Hardwood Oil. De Sealer is sterker dan de Hardwood Oil. Dat betekent dat je de tafel dan minder vaak hoeft te behandelen. Maar voordat je met deze onderhoudsproducten aan de gang gaat moet je de tafel eerst goed schoonmaken.  Ook dit doe je met de Exotan Cleaner. Na het schoonmaken van de tafel kun je de Sealer of Hardwood Oil aanbrengen. Om de kleur te testen kun je het beste een klein stukje op bijvoorbeeld de onderkant van de tafel opzetten. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik van de tafel kun je zelf bepalen hoe frequent de tafel opnieuw geïmpregneerd wordt. Gemiddeld zal dit 1 keer per jaar zijn.

Rest ons nog 1 aanbeveling te doen: reinig je teakhouten tafel nooit met een hogedrukreiniger.Dit is niet goed voor het hout. Het hout gaat kapot, gaat verder openstaan en er zal alleen maar meer vuil aan gaan hechten. Gebruik altijd een zachte borstel en een goede teak reiniger zoals de Exotan Cleaner.

Breng mij op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is Wij brengen u op de hoogte wanneer dit product weer beschikbaar is. Vul uw e-mailadres in zodat wij u kunnen bereiken.
© 2024 - Teak.nl -
Teak.nl scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident